Skip to Main Content
  • Norsk 
  • English 
  • The Linde Group
  • Om AGA
  • Karriere
  • Nyheter & Presse
  • Last ned
  • Industrigasser
    Norge

  • Home
  • Hjem
  • Shop
      • Gass
      • Utstyr
      • Propan
      • Forbruksvarer
      • Spesialgass
  • Bransjer
      • Bilindustri
      • Bygg og anlegg
        • Propan og oppvarming
      • Elektronikk
      • Farmasøytisk og bioteknisk industri
      • Fiskeoppdrett
        • Innovation Centre for Aquaculture and Water Treatment
      • Glassindustri
      • Gummi og plast
      • Helsesektoren
      • Hotell og restaurant
      • Kjemikalier og raffinering
        • Spesialkjemikalier
        • Raffinerier og petrokjemi
        • VOC Abatement & Solvent Recovery
      • Kraftindustri
        • Biomasse og biogass
        • Flytende naturgass
        • Vindenergi
      • Laboratorier
      • Luftfart og forsvar
      • Mat og drikke
        • Drikkevarer
        • Meieriprodukter
        • Bakevarer og tørrmat
        • Frukt og grønnsaker
        • Fisk og skalldyr
        • Kjøtt (storfe, svin og fjærkre)
        • Olje og fett
        • Ferdigmat og ferdigretter
        • Dyrking i drivhus
        • Distribusjon og transport
      • Metallproduksjon
        • Karbonfangst og -lagring
      • Miljø
      • Offshore
        • Offshoreforhandlere
      • Skipsindustri
      • Stål og metall
        • Aluminium
        • Støping
        • Varmebehandling
        • Stål
      • Transport og logistikk
      • Tremasse og papir
  • Prosesser
      • Additive manufacturing
      • Analyse og målinger
        • Sporbarhet
      • Farma- og bioteknologi
      • Fiskeoppdrettsløsninger
      • Frysing og kjøling
        • Kryogenisk kondensering
        • Slaggkjøling
        • Frysing og kjøling av mat
        • Grunnfrysing
        • Kjøling under transport
        • Kjøling for metallbearbeding
        • Flammesprøyting
        • Hurtigkjøling
        • Kryogenis avskjegging
        • Krymptetilpasning
        • Kjøling av betong
      • Gassinstallasjoner
        • Sentralgassanlegg
      • Inertering
        • Blanketing i matvareindustrien
        • Teppelegging i kjemisk industri
        • Fluffing
        • Purging for næringsmiddelindustrien
        • Gjennomblåsing i kjemisk industri
        • Sparging i næringsmiddelindustrien
        • Spyling i kjemisk industri
        • Blanding
        • Stripping
      • Kjøling
      • Kryogenisk konservering
      • Masse- og papirproduksjon
        • Effektiv papirproduksjon
        • Effektiv masseproduksjon
      • Modifiserte og kontrollerte atmosfærer
        • Karbonering
        • Bedøvelse og avlivning i kontrollert atmosfære
        • Karbondioksidgjødsling
        • Bruk av flytende nitrogen
        • Pakking i modifisert atmosfære (MAP)
        • Oksygenering for fiskeoppdrett
      • Petrokjemisk bearbeiding og raffinering
        • Hydrogenapplikasjoner
        • Oksygenberikelse i Claus-anlegg
        • Oksygenberikelse i FCC-enheter
        • Partiell oksidasjon
      • Prosesskjemi
        • Acetylen til kjemisk syntese
        • Hydrogenering av olje og fett
        • Blanding
        • Gass- og væskereaksjoner
        • Reaktor og prosesskjøling
        • Heterogen oksidasjon
        • pH-regulering
      • Rengjøring, polering og sliping
        • Kryogenisk rengjøring
      • Skjæring
        • Gasskjæring
        • Laserskjæring
        • Plasmaskjæring
      • Smelting og varmebehandling
        • Oppvarmingsovner
        • Smelting av aluminium
        • Øseforvarming
        • Glassforming og -prossesser
        • Smelting av glass
      • Støping, skumming, forming og ekstrudering
        • Dekkvulkanisering
        • Skumekstrudering
        • Ekstrudering og indre kjøling
        • Sprøytestøping
        • Formblåsing
      • Sveiserelaterte prosesser
        • Hardlodding og myklodding
        • Flammvarming
        • Gassmeisling
        • Termisk sprøyting
        • Flammeretting
        • Flammerensing
      • Sveising
        • Gassveising
        • Avanserte sveisprosesser
        • Plasmasveising
        • TIG-sveising
        • MIG-lodding
        • Lasersveising
        • MIG/MAG-sveising
      • Vannbehandling
        • Rensing av avløpsvann
        • pH-regulering
  • Gasser og utstyr
      • Atmosfæriske gasser
      • Biogass
        • Fakta om biogass
        • AGAs tankstasjoner
        • Samarbeidspartnere
      • Bulkgasser
        • Argon
        • Karbondioksid
        • Nitrogen
        • Oksygen
      • Design og teknikk
      • Elektroniske gasser og kjemikalier
      • Farmasøytiske produkter
        • Fluid Temperature Control
        • Vapour Emission Control
      • Fiskeoppdrettsutstyr
        • SOLVOX A lavtrykksinnløsere
        • SOLVOX B diffusorslange
        • SOLVOX C oksygeneringskjegle
        • SOLVOX CD keramiske diffusorsteiner
        • SOLVOX CV resirkuleringsanordning
        • SOLVOX F back-up skap
        • SOLVOX F doseringsskap for oksygen
        • SOLVOX Mix dyseenhet
        • SOLVOX OxyStream
        • SOLVOX Stream spalterør
        • Rotameter
      • Flytende naturgass (LNG)
        • Nyheter
        • Miljøfordeler
        • Økonomi
        • Technology & Safety
        • Customers Testimony
        • Supply Chain
        • Maritime Fuel
        • FAQ
      • Gassdetektorer
      • Gassinstallasjoner
      • Gasskole
      • GENIE® gassflaske
        • Hvorfor bytte til GENIE®?
        • GENIE® ViPR gassflaske
        • GENIE® tilleggsutstyr
        • GENIE-videoer
        • Bestill GENIE®
      • Helium
        • Ballonghelium
      • Kryogenisk frysing og kjøling
        • Serien CRYOLINE
        • CRYOLINE CF
        • CRYOLINE CS
        • CRYOLINE CW
        • CRYOLINE MT
        • CRYOLINE PE
        • CRYOLINE SC
        • CRYOLINE SI
        • CRYOLINE TI
        • CRYOLINE XF
        • Kryogeniske frysere og konteinere
      • Kuldemedier
        • Naturlige kuldemedier
        • HFK-gasser
        • HFO-gasser
        • Miljø og lovgivning
        • Transportkjøling
      • Leveringsenheter
        • Flasker
        • Bulkgasser levering
        • Tonnage
      • Medisinske gasser
      • Medisinsk utstyr
      • Nitrogen i dekk
      • LINDOFLAMM-spesialbrennere
      • Næringsmiddelgasser
        • BIOGON C
        • BIOGON N
        • BIOGON O
      • Pakkede kjemikalier
      • Produkter til forbrukere
      • Propan
      • Sentralgassmateriell
        • Sentralgassanlegg
      • Spesialgasser og utstyr
      • Sveise- og skjæregasser
        • Brenngasser
        • Lasergasser
        • Plasmagasser
        • Beskyttelsesgasser
        • ODOROX lukttilsatt oksygen
      • Sveise- og skjæreutstyr
        • Utstyr online
        • X11 PRO series
        • X21 PRO serien
      • Tørris
  • Tjenester
      • Effektiv administrasjon
        • AGA Online
        • ACCURA gasstjenester
        • Sporing - ICC
      • Prosesskunnskap
        • Nitrogentjenester
        • Skjæring, sveising og varming
        • Varmebehandling
      • Kvalitet og sikkerhet
        • Analysetjenester
        • Vedlikehold
        • Sikkerhetskurs
        • Design og engineering
        • AGA Inspeksjon
      • Leveringssikkerhet
        • SECCURA automatisk gassforsyning
        • Ekspressleveringer
        • CRYO Service
  • Sikkerhet, helse og miljø
      • Helse, sikkerhet, miljø og kvalitet, og sertifikater
      • Sikkerhetsdatablader
      • Samfunnsansvar
      • Etiske regler
      • Miljø og energi
      • Flaskesikkerhet
        • Flaskehåndtering
        • Identifisering av flasker
        • Installering av flaskepakker
        • Lagring av gassflasker
        • Transport av gassflasker
        • Acetylen: Sikker transport og håndtering
      • Sikkerhet dypkjølte gasser
      • Sikkerhet ved bruk av utstyr
        • Råd om gassutstyr
      • Sikkerhetstjenester
      • Risikoer med gasser
        • Brennbare gasser
        • Inerte gasser
        • Oxygen
      • Kjemikalieregelverket REACH
      • EIGA
      • Storulykkeanlegg
  • Kundeservice
      • Bli kunde hos AGA
      • AGA online shop
      • PartnerNet
      • Finn forhandler
      • ACCURA
      • Vilkår kjøp og leie
        • Særskilte vilkår
      • Nødsituasjon og ulykker
      • Transport
  • Careers
  •  
  • Language
    • Norsk
    • English
  • The Linde Group
  • Om AGA
  • Karriere
  • Nyheter & Presse
  • Last ned
  • Prosesser
  • Additive manufacturing
  • Analyse og målinger
  • Farma- og bioteknologi
  • Fiskeoppdrettsløsninger
  • Frysing og kjøling
  • Gassinstallasjoner
  • Inertering
  • Kjøling
  • Kryogenisk konservering
  • Masse- og papirproduksjon
  • Modifiserte og kontrollerte atmosfærer
    • Karbonering
    • Bedøvelse og avlivning i kontrollert atmosfære
    • Karbondioksidgjødsling
    • Bruk av flytende nitrogen
    • Pakking i modifisert atmosfære (MAP)
      • MAP-teknologi
      • Løsninger MAPAX pakking i modifisert atmosfære
      • MAPAX for meieriprodukter
      • MAPAX for tørrmat og bakevarer
      • MAPAX for fisk og skalldyr
      • MAPAX for frukt og grønnsaker
      • MAPAX for kjøtt og kjøttprodukter
      • MAPAX for ferdigmat og catering
    • Oksygenering for fiskeoppdrett
  • Petrokjemisk bearbeiding og raffinering
  • Prosesskjemi
  • Rengjøring, polering og sliping
  • Skjæring
  • Smelting og varmebehandling
  • Støping, skumming, forming og ekstrudering
  • Sveiserelaterte prosesser
  • Sveising
  • Vannbehandling
  • Prosesser
  • Modifiserte og kontrollerte atmosfærer
  • Pakking i modifisert atmosfære (MAP)
  • MAPAX for meieriprodukter
Raspberry joghurt

MAPAX for meieriprodukter

Unngå at kvaliteten på meieriproduktene dine svekkes unødig. La oss hjelpe deg å finne riktig løsning!

Vi har utviklet en rekke løsninger under varemerket MAPAX® for å møte de utfordringene meieriindustrien møter.

Når kvaliteten på meieriprodukter svekkes, er mikrobiell vekst og harskning de viktigste årsakene. Dette avhenger av egenskapene til det aktuelle produktet. Harde oster med relativt lav vannaktivitet har en tendens til å mugne, mens produkter med høy vannaktivitet, som fløte og myke oster, er mer utsatt for gjæring og harskning.

Ved å gjøre produkter sure kan lactobacillus, som er mye brukt i meieriindustrien, også utgjøre et problem. Den har en tendens til å redusere pH-verdien som videre kan forsterkes ved feil pakkeatmosfære med for mye karbondioksid (f.eks. cottage cheese-emballasje).





Bruk av karbondioksid for å hindre muggsopp
Karbondioksid (CO2) er den gassen som brukes mest ved pakking av harde oster. Den reduserer mikrobiologisk aktivitet og bidrar til å bevare teksturen. CO2-konsentrasjoner på så lite som 20 % reduserer sterkt veksten av muggsopp. På den andre siden påvirkes melkesyrebakterier, som er en naturlig bestanddel av ost, nesten ikke av karbondioksid.

Når det gjelder myke oster, vil høye nivåer av CO2 og mindre oksygen hemme harskhet og bakterievekst.

CO2-nivåer på inntil 100 % brukes til harde oster, men kun mellom 20 og 40 % for myke oster. Når det gjelder myke oster, forhindrer lave nivåer av CO2 at pakningen faller sammen under atmosfærisk trykk når CO2 oppløses i vann.

Bearbeidede oster, som revet eller skivet cheddar pakkes også i modifiserte atmosfærer. Revet ost pakkes vanligvis i en atmosfære som består av 70 % nitrogen og 30 % CO2. Også her kan produsentene ved å begrense CO2 til 30 % unngå at pakningen faller sammen. 

Vennligst klikk her for å se en større versjon av illustrasjonen

 

Tidligere ble produkter som cottage cheese og yoghurt ikke pakket i modifiserte atmosfærer. Det er nå i ferd med å endres for å møte markedets krav til lengre holdbarhet. CO2 kan øke holdbarheten til cottage cheese med inntil en uke.

Holder fløte frisk
Fløte og meieriprodukter som inneholder fløte blir raskt sure når de utsettes for oksygen eller luft. Ved å erstatte oksygen med nitrogen kan produsentene forebygge harskhet og hindre vekst av aerobe bakterier.

Spørsmål? Kontakt oss!

Ring 815 32 880
Bestill online
Send en e-post
Finn forhandler
Relaterte linker:
  • MAP-teknologi
  • Kjøling under transport
  • Næringsmiddelgasser
  • Blanketing i matvareindustrien
  • Purging for matvareindustrien
  • Sparging i matvareindustrien
Last ned
AGA MAPAX Brochure A4 UK(PDF 8.0 MB) MAPAX – your concept for quality food(PDF 818.0 KB)
    • LinkedIn Social Media icon
    • YouTube Social Media icon
    • Generelle vilkår
    • Juridisk informasjon
    • Personvern
  • © Linde 2019

For å forbedre brukeropplevelsen på AGAs nettsider ønsker vi å benytte informasjonskapsler (cookies, som lagrer informasjon på din kommunikasjonsenhet.
For å forbedre brukeropplevelsen på AGAs nettsider ønsker vi å benytte informasjonskapsler (cookies, som lagrer informasjon på din kommunikasjonsenhet. Vi bruker også informasjonskapsler til markedsføringsformål for å tilby mer relevant og interessant innhold til deg. Noen informasjonskapsler er avgjørende for at våre nettsider skal fungere optimalt og er allerede satt. Du kan slette og blokkere informasjonskapsler fra våre nettsider, men enkelte deler vil da ikke fungere. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi benytter og hvordan du kan slette dem, les under personvern.
You must check the "Jeg aksepterer informasjonskapsler fra AGAs nettsider" box to accept.
Mer